We willen heel graag weten wat onze gebruikers over Smappee denken en hoe ze ons product ervaren. Daarom spraken we met Rémi Delicado, Aankoop- en Logistiek directeur bij NED, Nouvelles Energies Distribution, in Chaponost, France. NED is een B2B verdeler van allerhande producten die met duurzame energie te maken hebben, zoals fotovoltaïsche systemen, warmtepompen, enz. Hun klanten zijn bedrijven die deze systemen verkopen, of die ze rechtstreeks bij de consument thuis installeren. Om Mr. Délicado te citeren : hij is er verantwoordelijk voor om een technologisch oogje in het zeil te houden en op de hoogte te blijven van de razendsnel evoluerende markt van hernieuwbare energiesystemen. Zo leerde hij ook Smappee kennen. Iemand vertelde hem over de energiemonitor, hij probeerde hem uit en was meteen verkocht. Ondertussen maken de Smappee energiemonitors reeds een jaar deel uit  van het gamma van NED.

Mr. Delicado, kan u ons vertellen hoe jullie Smappee aan de man brengen?

Smappee wordt voornamelijk verkocht aan onze klanten die hun eindklant, de consument, een oplossing willen aanbieden die de productie van hun zonnepanelen en/of hun elektriciteitsverbruik in beeld brengt. Bepaalde fabrikanten van omvormers hebben een eigen monitor ontwikkeld, maar het onmiskenbare voordeel van Smappee is dat hij compatibel is met alle mogelijke merken van zonnepanelen op de markt. Onze klanten bieden de Smappee Solar energiemonitor vaak aan als onderdeel van een zonne-energiepakket omdat hij aan hun klanten meteen inzicht geeft in de opbrengst van hun installatie en zo in het terugverdienen van de gemaakte investering. Bovendien zijn de gebruikers vol lof over de app, omdat die hen de mogelijkheid biedt om hun zonneproductie op te volgen waar ze ook zijn. 

Wat is uw ervaring met Smappee?

Voor we producten aan onze klanten aanbieden, proberen we die altijd eerst zelf grondig te testen. Daarom installeerden we een 3-fasige Smappee Solar energiemonitor en een Smappee Pro in onze toonzaal. Door een product eerst zelf te gaan gebruiken, leren we het product en zijn werking goed kennen. Zo kunnen we klanten concrete informatie en de nodige technologische feedback geven. Klanten kunnen om het even wanneer bij ons langskomen om met hun eigen ogen te zien hoe onze producten werken. Smappee lost onze verwachtingen heel zeker in. Dat is ook waarom we het product in ons gamma hebben opgenomen. Moesten we al iets willen verbeteren, dan zouden we een oplossing willen voor het feit dat de verbinding enkel via wifi verloopt. Wanneer de router te ver van de zekeringkast staat, kan dat wel eens voor problemen zorgen.*

Wat zeggen uw klanten over Smappee?

Wat onze klanten heel erg waarderen, is het feit dat Smappee gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren is. Ook de app valt in de smaak, vanwege zijn aantrekkelijk en hedendaags design. En laat ons eerlijk zijn : wie waardeert nu niet een systeem zonder abonnementskosten?  Bovendien is de monitor echt wel betaalbaar. Er is maar één opmerking :  Franse particuliere gebruikers zouden Smappee nog meer op prijs stellen, mocht de monitor worden uitgebreid zodat hij in aanmerking komt voor een terugbetaling of belastingaftrek.  Onder het personeel van NED zijn er ook mensen die Smappee bij hen thuis gebruiken. Eén van mijn collega’s, bijvoorbeeld, heeft een vakantiehuis dat hij in de zomer verhuurt. Met de Smappee-monitor kan hij zien hoeveel energie de gasten verbruiken en kan hij productie van zijn zonnepanelen opvolgen, vanop afstand.

Kent u andere energiemonitors?  Wat is de meerwaarde van Smappee vergeleken met deze systemen? 

Ja, we kennen verschillende andere energiemonitoren die op de markt te krijgen zijn, en probeerden ze ook uit. Als we abstractie maken van bepaalde technische beperkingen, zoals de router die te ver van de zekeringkast staat*, biedt Smappee een betrouwbare oplossing voor energie- en zonnemonitoring, die eenvoudig is en toegankelijk voor iedereen. Ik zou zeker durven stellen dat deze energiemonitor de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft in zijn segment. Voeg daar nog eens het gebruiksgemak en speelse design aan toe, en hij is voorbestemd om één van de hoofdrolspelers op de markt te worden.

*Noot van Smappee : als de router te ver van de zekeringkast staat, kan de verbinding tot stand worden gebracht met een wifi-versterker.

Wil je ook een Smappee partner worden?

Meld je hier aan