Dat onze energiemonitor wordt gesmaakt, blijkt uit een recente enquête onder Smappee gebruikers. Geïnteresseerd in welke features bij jullie als klanten het meeste aanslaan, peilden we in deze enquête bij 585 gebruikers naar hun ervaringen.

Bewuster omgaan met energie

Wat meteen in het oog springt, is dat 79,04% van de gebruikers zich sinds de installatie van de Smappee energiemonitor meer bewust is van hun energiegebruik. 56,70% maakt sindsdien bewuste keuzes als het om energie gaat. Zo slaagde niet minder dan 49,14% erin zijn sluimerverbruik aan te pakken, mét resultaat. Bovendien heeft 40,03% energieverslindende toestellen vervangen door duurzamere varianten en voorkomt 43,30% onnodig energieverbruik door toestellen meteen af te zetten na gebruik.

Resultaten van de Smappee enquête

Altijd en overal diepgaand inzicht in energieverbruik

Opmerkelijk ook is het succes van de app. Zo raadpleegt 31,68% de app één keer per dag, en 18,15% zelfs meerdere keren per dag. Dus bijna de helft van de gebruikers kijkt de gegevens in de app dagelijks in. Voor 60,07% van de bevraagden is de belangrijkste troef van Smappee dat ze altijd en overal zicht hebben op hun energieverbruik. Of je nu in het winkelcentrum inkopen doet of op vakantie bent naar een of andere exotische bestemming, met de app kan je probleemloos het energieverbruik aan het thuisfront in de gaten houden en managen.

Managen vanop afstand dankzij de app

Naast de app als hooggewaardeerde feature, kwamen nog vele andere aspecten naar boven. Zo hecht 46,70% veel belang aan de gegevens over hun werkelijke consumptie. Op deze manier komen ze namelijk niet voor onaangename verrassingen te staan eens de energiefactuur in de bus valt. 30,38% vond ook de stijlvolle look en gebruiksvriendelijkheid van de app mooi meegenomen. Andere voordelen die de ondervraagden aangaven zijn de mogelijkheid om toestellen aan- of af te zetten dankzij de Comfort Plugs (in plaats van manueel) en de mogelijkheid om ook water- en gasmetingen en het rendement van zonnepanelen te checken.

Results image2.png

Samen zorg dragen voor de planeet

Uit de cijfers blijkt een duidelijke trend bij consumenten om meer verantwoordelijkheid te nemen voor het leefmilieu door bewuster met energie om te gaan. Dit is een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Want we kunnen er niet om heen: de beste energie is nog steeds diegene die je niet verbruikt. Dat je daarmee een aardige duit kunt besparen, is natuurlijk mooi meegenomen. De Smappee oplossingen zijn bedoeld om mensen hierbij een handje te helpen. Wij vinden het alvast heel fijn dat jullie hier mede dankzij Smappee in slagen! Heb je zelf interessante ideeën die je met ons wilt delen? Mail ons welke topics jou bezighouden: s.slabinck@smappee.com