Smappee and Varta

 

Kortrijk, 20 juni 2018 Belgische energiemonitor Smappee sloot een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met VARTA Storage Gmbh. De Duitse fabrikant van energieopslagsystemen neemt vanaf nu de Smappee energiemonitoren op in zijn productportfolio. Smappee laat binnenkort de VARTA Storage producten verschijnen in zijn app en dashboard. Gebruikers zullen niet enkel real-time consumptie en productie zien maar ook hoe hun energiestromen interageren met hun energieopslagsysteem. Zo kunnen ze nog efficiënter omgaan met hun energie en kosten besparen.

Perfecte aanvulling op huidig aanbod
De strategische samenwerking is gericht op de wederzijdse uitbreiding van het aanbod. Zowel VARTA- als Smappee-gebruikers kunnen hierdoor nog efficiënter omgaan met de energie die ze zelf opwekken en veel geld besparen.

"Ons bedrijf bouwde in de loop der jaren een sterke expertise op op vlak van energieopslagsystemen voor residentieel en industrieel gebruik. De vraag hiernaar groeit. Men wil de energie die men zelf opwekt opslaan in de plaats van die te ‘verliezen’ aan het net.", zegt Gordon Clements, General Manager van VARTA Storage. “Maar vooraleer onze klanten hun energie kunnen beheren, hebben ze een gedetailleerd inzicht in hun productie en verbruik nodig. Smappee biedt hen de perfecte tools voor en visualiseert dit op een intuïtieve manier. Het overschot aan groene energie gaat niet verloren, het wordt ingezet om andere toestellen aan te sturen of naar onze batterij gestuurd. Dit overschot kan op een later tijdstip ingezet worden, wanneer er geen of weinig groene energie voor handen is. De manier waarop onze producten elkaar aanvullen, is meteen ook de sterkte van deze samenwerking.”

Groeiend Smappee-ecosysteem
Ook bij Smappee zijn ze enthousiast over de samenwerking. “We zijn blij dat we een van de belangrijkste spelers op de batterij-markt aan ons ecosysteem kunnen toevoegen. Het laat ons toe onze gebruikers opnieuw extra mogelijkheden aan te bieden om het maximum te halen uit hun kostbare energie”, aldus Stefan Grosjean, CEO en oprichter van Smappee. “De opname van de batterij in onze app en dashboard, zijn een eerste stap in de samenwerking. Als alles goed verloopt, kunnen we bekijken wat de volgende stappen kunnen zijn.”