WWF energy monitoring

Duurzame energie is cruciaal voor de toekomst van onze planeet, en zonne-energie en energie-efficiëntie staan daarbij centraal. Om beleidsmakers en andere organisaties te tonen dat het kan, heeft WWF in 2016 het Upfront-programma gelanceerd, een maatregelenpakket in drie fasen dat WWF energiezuiniger moet maken. Eén voor één zullen alle WWF-kantoren gebruikmaken van hernieuwbare energie. Meten is weten, en dus wordt eerst het energieverbruik geanalyseerd (met de Smappee-energiemonitor), om de energie-efficiëntiemaatregelen te bepalen.

Lees meer

Smappee Sustainable City in Dubai

Dubai is beroemd om zijn innovatieve gebouwen en concepten, maar al even berucht om zijn koolstofvoetafdruk. Het is geen geheim dat het stroomnet niet meer kan voldoen aan de energievraag. Gezinnen zijn de grootste verbruikers, en dus ook het startpunt voor verandering. Tools die het verbruik en de productie per gezin monitoren, moeten hen bewust maken van hun energiegewoonten. Zo kunnen ze hun verbruik duurzaam veranderen en afstemmen op hun productie.

Lees meer

Energy Strategy 2050Zwitserland zal zich de komende jaren meer gaan richten op de productie van duurzame energie. In een bindend referendum keurde 58,2 procent van de bevolking het regeringsplan 'Energiestrategie 2050' goed, voor een groenere energievoorziening. De productie van hernieuwbare energie zal verviervoudigd worden en tegen 2035 moet elke Zwitser zijn energieverbruik met de helft verminderen. De vraag naar zonnepanelen stijgt dan ook enorm. Veel installateurs, zoals Enaio, komen nu met totaaloplossingen.  

Lees meer

Arne Van Acker Smappee

Op welke manier halen onze Smappee gebruikers het beste uit hun eigen Smappee-toestel? Nieuwsgierig als we zijn, besloten we enkele gebruikers te vragen om hun persoonlijke ervaringen met ons te delen. Tweede aan de beurt is de Belgische student Industrieel Ingenieur en IT, Arne Van Acker, die de inzichten van Smappee's gedetailleerde energiefactuur gebruikt om thuis te investeren in belangrijke veranderingen.

Lees meer

deel-de-smappee-ervaring-mel-leeOp welke manier halen onze Smappee gebruikers het beste uit hun eigen Smappee-toestel? Nieuwsgierig als we zijn, besloten we enkele gebruikers te vragen om hun persoonlijke ervaringen met ons te delen. Tweede aan de beurt is Mel Lee, die met haar man en 2 jonge tieners in New York woont. Na lange tijd aan het hoofd van een ingenieursteam gestaan te hebben, blijft ze nu thuis om voor de kinderen te zorgen. In haar vrije tijd houdt ze van joggen, DIY en modelauto’s verzamelen. Nieuwsgierig welke plaats Smappee inneemt in haar drukke dagelijkse leven?

Lees meer

Appliance recognitionOp welke manier halen onze Smappee gebruikers het beste uit hun eigen Smappee-toestel? Nieuwsgierig als we zijn, besloten we enkele gebruikers te vragen om hun persoonlijke ervaringen met ons te delen. Mogen we je voorstellen: Karl Graves, een levenslustige 44’er die samen met zijn vrouw, twee kinderen en hun kat in Engeland woont. Overdag is hij hoofdbrouwer in een succesvolle brouwerij, ‘s nachts verandert hij naar eigen zeggen in een ‘elektriciteitsbesparende detective’. Voor de zekerheid vroeg hij ons toch vriendelijk om hier meteen aan toe te voegen dat hij geen kostuum of cape draagt op deze nachtelijke zoektocht. Ben jij ook nieuwsgierig hoe zijn Smappee een plaatsje heeft gekregen in Karl’s dagelijkse leven?

Lees meer

Smappee appSmappee gaat over meer dan over besparen alleen. De slimme app beschikt over een aantal features om ons het leven gemakkelijker te maken. Zo kunnen we op elk moment ons huis in het oog houden en zelfs toestellen van op afstand bedienen. We lieten Hans Delabie, één van de bezielers en co-founder van Smappee, al eerder aan het woord. Toen gaf hij ons heel wat bruikbare tips om energiezuiniger te gaan leven. Eens zien wat hij over de Smart Home features te vertellen heeft.

Lees meer

7 artikel(en)

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  Loading...
Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x