Belgische energiemonitor Smappee gaat samenwerken met vergelijkingswebsite aanbieders.be

Smappee, de slimme energiemonitor, kondigt vandaag de samenwerking aan met vergelijkingswebsite aanbieders.be. Hierdoor kan de Smappee-app op basis van iemands persoonlijke energieverbruiksgegevens steeds de goedkoopste energieleverancier aanraden aan zijn gebruikers. Overschakelen kan dan simpel door te klikken op een van de voorgestelde energiecontracten. Nooit was het makkelijker om steeds de goedkoopste prijs voor energie te betalen.

Slimmer omgaan met energie

Smappee is een slimme energiemonitor die in realtime energieverbruiksgegevens doorstuurt naar de tablet of smartphone van de gebruiker. Bovendien krijg je info tot op toestelniveau waardoor je snel zicht krijgt op energievreters.  Ook je sluimerverbruik wordt in kaart gebracht. Door de samenwerking met vergelijkingssite aanbieders.be, dat alle energieleveranciers en hun contracten vergelijkt, kan Smappee deze gegevens nu gebruiken om op elk moment het energiecontract voor te stellen dat het beste past bij het gebruikersprofiel van de gebruiker. De nieuwe toepassing van de Smappee-app zorgt ervoor dat er nog slimmer omgegaan kan worden met je energiebudget.

Geen kans op fouten

Het verschil tussen deze samenwerking en klassieke vergelijkingswebsites zoals energiegids.be, mijnenergie.be of testaankoop.be is dat de consument zelf manueel geen gegevens meer hoeft in te voeren, waardoor er ook geen fouten gemaakt kunnen worden. Smappee berekent deze gegevens automatisch op basis van het totale verbruik in de Smappee-app.  Dit is gebruiksvriendelijker (de eindafrekening moet niet meer gezocht worden om te zien hoeveel kWh je verbruikt hebt) en 100% accuraat (geen tikfouten, foute aflezingen of oude facturen).

Stevige besparingen zonder abonnementskosten

Smappee kon tot nu toe al helpen tot 30% te besparen op de energiefactuur. Door een realtime overzicht van het verbruik verandert namelijk het verbruiksgedrag, is het makkelijk om sluimerverbruik aan te pakken en kunnen inefficiënte toestellen snel vervangen worden. Met de nieuwe toepassing in samenwerking met aanbieders.be kan deze besparing nog veel groter worden. Overstappen van energieleverancier is namelijk een heel makkelijke en populaire manier om snel kosten te besparen op energie. In oktober 2016 was het prijsverschil voor een gemiddeld gezin tussen de gemiddelde en goedkoopste elektriciteitsleverancier 80,23 euro. Voor gas is dat prijsverschil 161,18 euro. Samen is dit een totale besparing van 241,41 euro (bron: VREG). In tegenstelling tot concurrerende toestellen waar er tot 30% van de besparingen afgestaan moet worden voor de dienst krijgen de Smappee-gebruikers de volledige besparing zelf. En dit zonder abonnementskosten.  Door deze dienst te gebruiken is dus al meer dan 70% van de aankoopprijs van een Smappee monitoring pakket (energie-, gas- en watermonitor) terugverdiend.

Hoe het werkt:

  1. Smappee-gebruikers worden opgeroepen hun energiecontract (elektriciteit en/of gas) te vergelijken en over te schakelen op het voordeligste, of kunnen op elk moment deze optie in de app selecteren.

  2. Op basis van de postcode en de huidige leveranciers toont de Smappee-app vervolgens de prijzen bij andere energieleveranciers.  Zowel de mogelijke besparingen of meerkost als het jaarbedrag worden getoond.

  3. Overschakelen kan nu door te klikken op een van de voorgestelde contracten.  Dan moet enkel nog de naam, adres en het e-mailadres (en optioneel het telefoonnummer) ingevuld worden. Aanbieders.be doet dan het nodige om de overschakeling naar een ander energiecontract te regelen.

Voorlopig is de dienst enkel beschikbaar in België, maar het is de bedoeling om dit uit te breiden naar andere landen waar Smappee actief is.


 

Heb je zelf interessante ideeën die je met ons wilt delen? Mail ons welke topics jou bezighouden: s.slabinck@smappee.com