Een goed voornemen: duurzamer omgaan met energie

Dinsdag 2 december, 2014 — Kortrijk - Tijdens de feestdagen gaat het energieverbruik bij Belgische gezinnen traditioneel flink de hoogte in. Zowel in huis als in de tuin wordt de feestverlichting aangestoken, diepvriezers draaien overuren, de oven staat meer aan en ook andere keukentoestellen worden zowat continu gebruikt.

Maar wanneer de jaarlijkse eindafrekening in de bus valt, beseffen velen dat het beste voornemen voor 2015 een langdurige verlaging van het eigen energieverbruik is. Hiervoor kan de consument gebruikmaken van diverse ‘Smart Home’-toepassingen, zoals de slimme energiemonitor Smappee. Net zoals een personal coach ons in de fitnesszaal motiveert om af te slanken, helpt Smappee de gebruiker om de eigen energiekosten ‘slanker’ te maken.

Met behulp van slimme technologie en een gebruiksvriendelijke app voor de smartphone of tablet meet Smappee het energieverbruik van de elektrische toestellen in huis en laat hij zien waar de grote stroomvreters zitten. Smappee geeft continu feedback in realtime zodat de gebruiker zijn energieverbruik en -kosten onder controle kan houden. Hij wordt regelmatig herinnerd aan de mogelijkheden voor een rationeler energieverbruik, en dat leidt uiteindelijk tot een duurzame gedragsverandering. “Het is moeilijk om het eigen energieverbruik te doen dalen, wanneer we over dat verbruik maar één keer per jaar informatie krijgen via de eindafrekening. Smappee daarentegen geeft ons die informatie elke dag”, vertelt Stefan Grosjean, oprichter en CEO van Smappee. “Dankzij die professionele ondersteuning wordt het veel gemakkelijker om ons goede voornemen in praktijk te brengen. Zo kan ieder van ons bijdragen aan een duurzaam gebruik van de hulpbronnen.”

Een bijzondere eigenschap van de energiemonitor zijn de trigger-opties van de app, zoals de Smappee Comfort Plug. Daarmee kunnen van tevoren bepaalde elektrische toestellen automatisch aan- of uitgezet worden – bijvoorbeeld telkens op hetzelfde tijdstip, wanneer de gebruiker gaat slapen of wanneer hij de woning verlaat. Sluimerend energieverbruik van toestellen in stand-by modus wordt op die manier vermeden. Dat de toestellen op afstand of via een programma bediend kunnen worden, is niet alleen comfortabel, maar herleidt het energieverbruik ook tot een minimum.

Naast de mogelijkheden die Smappee biedt, vindt u in bijgevoegd overzicht nog meer energiebespaartips voor 2015.

Smappee energiebespaartips

 

 

Over Smappee

Smappee ontwikkelt innovatieve oplossingen voor duurzamer energieverbruik. We reiken mensen gebruiksvriendelijke, betaalbare en efficiënte middelen aan minder energie te verbruiken zonder aan comfort in te boeten. Onder het motto “Let’s Win” zorgt Smappee er zo voor dat zowel de consument als het milieu er bij winnen.

Smappee is niet alleen de naam van het product, maar ook van het achterliggende bedrijf. Dat werd in 2012 opgericht door Stefan Grosjean, expert op vlak van energiemanagement. Eerder richtte hij Energy ICT op, dat hij uitbouwde tot een wereldwijde leider op het gebied van energie management oplossingen voor commerciële & industriële ondernemingen, overheden en energieleveranciers. Met Smappee wil hij zijn ervaring ten dienste stellen van de consument.

Smappee ontving het Henry van de Velde Label 2014 voor het kwalitatieve  design van het product & app en werd uitgeroepen tot ‘Deloitte Rising Star 2014’ voor de innovatiekracht en het marktpotentieel van het bedrijf.

Smappee is gevestigd in Kortrijk (België) en de producten zijn verkrijgbaar via de webshop www.smappee.com, via de Europese Apple Online Store en Smappee Partners.