Smappee klaar om Europese markt te veroveren

Als alle gezinnen in België een smappee zouden installeren, wordt gemiddeld 70€ per huishouden bespaard. Bij grote gebruikers kan die besparing zelfs oplopen tot enkele honderden € per jaar. Dat er nog heel wat bespaard kan worden op energie, blijkt uit de cijfers van de VREG. Negen op tien Vlamingen heeft geen zicht op hoeveel kWh hij verbruikt, laat staan welke (verborgen) energievreters doorwegen in de energiefactuur. Verspil elimineren en energieverbruik duurzaam verminderen zonder aan comfort in te boeten, is de missie van smappee. Dankzij de feedback van gebruikers werd de energy buddy verder op punt gesteld. Zo werden er vijf uiterst handige extra features aan toegevoegd. Smappee, de innovatie uit België, maakt zich nu op om de Europese markt te veroveren. Wat smappee uniek maakt, is dat je de energy buddy blijft gebruiken. Dat levert blijvend dubbele winst op: in de portemonnee en voor het milieu.

Het succes van smappee zit in de som van de delen - dat wordt gedeeld met alle gebruikers

  • Smappee is zo ontworpen dat je het altijd blijft gebruiken. Dit dankzij de integratie van de comfortfuncties: toestellen schakel je -via de smappee app- vanop een afstand aan en uit. Door de dagelijkse ‘confrontatie’ met je energieverbruik blijf je dit opvolgen en controleren. 
  • Smappee upgrades zijn er voor de hele 'smappee community'. Via een update van de gratis app genieten alle gebruikers van de nieuwe features. 
  • Smappee is de enige energy buddy die via één monitor je exact huishoudelijk verbruik registreert en je toestellen herkent  Zo weet je precies waar de energievreters en het overbodige sluimergebruik zitten – om vervolgens in te grijpen.
  • Smappee geeft detailinformatie over je energieverbruik op een visuele manier weer op je smartphone of je tablet. Hiervoor moet je enkel de gratis smappee app installeren.

De volgende nieuwe features werden toegevoegd:

  • Train je smappee: Gebruikers kunnen smappee trainen. Zo breng je elektrische toestellen in je huis sneller in kaart.
  • DNA van je toestel: Elk elektrisch toestel krijgt een eigen, visuele ID. Deze toont het energieverbruik, net als de duur van gebruik en de daarmee verbonden kost.
  • Comfortfunctie ‘aan- en uitschakelen op afstand’: Toestellen schakel je met smappee aan en uit. Dit vereist een comfortstekker (dit is draadloze tussenstekker waarmee je op afstand toestellen kunt aan- en uitschakelen). Standaard wordt één comfortstekker meegeleverd. Bijkomende comfortstekkers kunnen via de webshop aangekocht worden. Deze comfortstekkers heb je enkel nodig om van op afstand toestellen aan- en uit te schakelen. Smappee registreert je energieverbruik via één centrale monitor, daar heb je geen stekkers voor nodig.
  • Een nieuwe installatieprocedure: Hierdoor installeer je smappee sneller en eenvoudiger.
  • Web interface: Wie zijn energieverbruik bijzonder gedetailleerd wilt bestuderen, kan dat doen via de web interface.

Stefan Grosjean – CEO en bezieler van smappee: We willen het energieverbruik thuis verminderen zonder aan comfort in te boeten- en dat op een duurzame manier. De missie van smappee is om 'gewoonten' te veranderen, precies omdat we weten dat échte en blijvende besparingen beginnen bij gedragsverandering. Dat doe je niet met een product, maar met een service. Smappee is een partner die meet, informeert, motiveert, amuseert en faciliteert: blijvend en overal. Dat maakt van smappee de eerste energy buddy die je blijft gebruiken. Zo maak je van een gezonde reflex een nieuwe gewoonte die dubbele winst oplevert: je bespaart geld en spaart het milieu. Omdat dit voordeel voor iedereen belangrijk is, starten we met onze Europese uitrol. De eerste markten waar we de tanden in zetten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

Hoezo - een besparing van 322 miljoen? Dit is de energiekost die Belgische gezinnen kunnen besparen door een real-time energie-app te gebruiken.

Waarom is besparen zonder aan comfort in te boeten zo belangrijk? Mensen zijn gewoontedieren die niet graag toegeven aan comfort. Smappee verandert gedrag stap voor stap door het aanleren van een reeks van nieuwe, kleine reflexen. Reflexen die -als je ze samen telt- een echte besparing opleveren. Die doordachte aanpak zorgt er voor dat consumenten fervente én blijvende gebruikers worden van smappee.