zonne-energie

De zon stuurt dagelijks 15.000 keer meer energie naar de aarde dan we wereldwijd verbruiken. Hernieuwbare energiebronnen bieden tal van voordelen voor het klimaat, onze gezondheid en economie. Bovendien helpen ze om lokale vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zonne-energiesystemen voor woningen en bedrijven steeds meer in trek zijn.

Zonne-energiesystemen worden wereldwijd steeds geavanceerder en populairder, en bijgevolg ook almaar goedkoper. Zonnepanelen worden nu bijvoorbeeld verkocht voor minder dan een kwart van de prijs die je ervoor betaalde in 2008, en innovatieve technologieën, zoals Smappee, kunnen het gebruik ervan gemakkelijk meten en controleren.

Met Smappee, ‘s werelds slimste energiemonitor voor je woning, kan je optimaal gebruik maken van je zonne-energiesysteem. Heel wat toestellen monitoren het rendement van zonnepanelen, maar Smappee doet dit veel nauwkeuriger dan de meeste alternatieven. Niet alleen de stroomsterkte, maar ook de spanning wordt duizenden keren per seconde gemeten. De resultaten van andere energiemonitoren die niet beide metingen uitvoeren, zijn tot wel twintig procent minder nauwkeurig. Smappee geeft je ook gedetailleerde realtimegegevens van het energieverbruik van de toestellen in je woning. Zo zie je meteen hoe en wanneer je het beste gebruikmaakt van zonne-energie.

Bovendien kun je de gratis Smappee-app zo instellen dat bepaalde toestellen worden ingeschakeld als de opbrengst van je zonnepanelen een bepaalde drempel overschrijdt. Zo kun je die energie op een slimme manier gebruiken in je woning en verspilling tegengaan. De stroom die je niet zelf verbruikt, gaat gewoon terug het net in.

De voordelen van Smappee:

  • Je krijgt nuttige inzichten en doelgericht advies op basis van je energieverbruik, zodat je het gebruik van zonne-energie kunt optimaliseren.
  • Je kunt gemakkelijk de opbrengst van je zonnepanelen – een efficiënter, duurzamer en goedkoper alternatief voor traditionele energiebronnen – meten en controleren.
  • Je kunt tot wel 30 procent besparen op je elektriciteitsfactuur. Smappee meet immers nauwkeurig en in realtime het verbruik van al je toestellen.