De Smappee App is speciaal ontworpen om de Smappee-innovaties van vandaag en morgen te ondersteunen en de gebruikerservaring te perfectioneren. Download de app "Smappee Energy Monitor" op GooglePlay en Appstore.

Naast een handleiding met meer informatie over hoe je de Smappee App kan gebruiken, vind je hieronder de meest recente functies en updates van de Smappee App.

 1. GLOEDNIEUW! Slim je elektrische auto opladen met SmappeeSlim autoladen
  Smappee optimaliseert de energie afkomstig van je zonnepanelen, zodat die gedurende de dag maximaal benut wordt. Tegelijkertijd zorgt het systeem ervoor dat je elektrische auto naar wens opgeladen is wanneer je hem nodig hebt. Ga naar Beheer, voeg je laadpunt toe en begin slim te laden.

 2. GLOEDNIEUW! Gedetailleerdere grafieken
  Vanaf nu kun je je energieverbruik analyseren aan de hand van nog gedetailleerdere grafieken. Tik op de bol, kies een datum en ga naar Detail van jouw grafieken.
 3. Interactie met batterij zichtbaar.
  Als Smappee Infinity-, (Plus- of Pro-) gebruiker kan je nu zien hoe de energiestromen interageren met uw energieopslagsysteem. Ga naar Slimme apparaten onder Beheer en klik op het plus-pictogram.

 4. Analyseer eigen verbruik.
  Weet hoeveel van je zonne-energie wordt gebruikt voor eigen verbruik en hoeveel van het verbruik wordt gedekt door je eigen zonne-energieproductie. Klik op de bol op het home scherm en ontdek meer.

 5. Gebruik de appfunctie voor leerondersteuning.
  Enkele weken na de installatie heeft Smappee mogelijk verschillende melodieën gevonden die hij niet via NILM* kon koppelen aan een bepaald toestel. Via de functie voor leerondersteuning kunnen gebruikers Smappee helpen om een melodie aan een toestel toe te wijzen. Je hoeft hiervoor enkel het toestel drie keer in en uit te schakelen op vraag van Smappee. Smappee probeert de melodie eruit te filteren die start en stopt op het moment dat de gebruiker het toestel in- en uitschakelt. Bij een match leert Smappee bij en onthoudt hij het toestel. Ga naar Toestellen en tik op het plus-pictogram. 6. Help Smappee meer toestellen te detecteren met een Smappee Switch. 
  Deze nieuwe functie is een van onze favorieten! Je Smappee Switch is nu nog slimmer. Naast je toestellen op afstand bedienen en het energieverbruik ervan meten kan de Smappee Switch er nu ook voor zorgen dat Smappee meer te weten komt over toestellen, gesubmeterd via NILM*.
  Connecteer je Switch met een toestel dat je Smappee niet gevonden heeft of waarvoor geen gedetailleerde rapporten werden aangemaakt. Door rechtstreeks verbinding te maken met het ecosysteem van je toestel, leert Smappee er heel wat meer over. Na enkele weken kent Smappee het toestel en kun je de Switch naar een ander te detecteren toestel brengen.

 7. Vertel Smappee over je gebouw.
  Nog een primeur! Nu kun jij Smappee alles vertellen over jouw woning of gebouw. Vul de toestellenvragenlijst in en vertel Smappee in welk type gebouw je woont, hoeveel mensen er wonen en welke toestellen jullie gebruiken. Op die manier geef je Smappee een voorsprong om de verschillende toestellen te vinden. Ga naar Profiel, Jouw locaties, selecteer een woning en tik op Vragenlijst.

 8. Geef feedback op gedetecteerde gebeurtenissen.
  Deze functie vinden wij echt top! Dit is de eerste functie waarbij je Smappee rechtstreeks feedback kunt geven over het herkennen van je toestellen, gesubmeterd door CTs, Switch of NILM*. In de gebeurtenissenlijst kun je nu een gebeurtenis naar rechts vegen als de detectie correct was. Als Smappee het fout had, veeg je de gebeurtenis gewoon naar links.

 9. Automatiseer gebouwen eenvoudig.
  Je kunt de Smappee Switch om het even waar en wanneer een opdracht geven om een toestel in of uit te schakelen. Je kunt de Switch alleen bedienen via de nieuwe Smappee-app. We hebben ook een coole nieuwe smarthomefunctie toegevoegd: Smappee Scenes. Met deze functie kun je toestellen die verbonden zijn met een Smappee Switch, op heel wat verschillende manieren automatiseren. Je kunt formules aanmaken op basis van de activiteit in je woning, activiteit van een toestel, locatie, actief energieverbruik, zonsopgang of -ondergang en tijdschema's, en deze importeren of exporteren. Wil je de zonnewering sluiten als het donker wordt? Of je garagepoort openen als je thuiskomt? Voeg een Smappee Scene toe en Smappee doet de rest! 

  Lees onze (Engelstalige) blogpost om een idee te krijgen van hoe gebruikers het Smappee ecosysteem gebruiken om een geconnecteerd huis of gebouw te creëren.

Vertel ons wat je vindt van de nieuwe Smappee-app
Vind je de Smappee Energy Monitor app helemaal top? Post dan een recensie in de Apple Store of Google Play?

*Smappee biedt verschillende opties voor de submeting van toestellen. De meest intrigerende methode is ongetwijfeld onze gepatenteerde NILM-technologie (Non-Intrusive Load Monitoring), een technologie die ladingen ontleedt. Submeting via NILM maakt het mogelijk om tot vijf toestellen te identificeren en hun geschatte energieverbruik met een gemiddelde nauwkeurigheid van 70% in kaart te brengen, zonder een cent meer te betalen. De geïdentificeerde toestellen zullen hoogstwaarschijnlijk tot de volgende categorieën behoren: koelkast, diepvriezer, magnetron, fornuis, oven, stofzuiger, koffiezetapparaat (bv. Nespresso, Senseo ...), vaatwasser, strijkijzer, wasmachine, droogkast, waterpomp, verlichting (> 50 W) of auto-oplader. Merk op dat de NILM-functie alleen in residentiële gebouwen werkt en standaard is uitgeschakeld bij de installatie van Smappee. Lees hier hoe het werkt.