In mei kondigden we trots onze nieuwe Smappee Energy Monitor 2.0 aan. De app is speciaal ontworpen om de Smappee-innovaties van vandaag en morgen te ondersteunen en de gebruikerservaring te perfectioneren. Download de app op GooglePlay en Appstore.

Naast een handleiding met meer informatie over de vernieuwde app vind je hieronder ook een overzicht van de nieuwe functies en hoe je ze kunt gebruiken. Zo worden de verschillen tussen de nieuwe en de oude app meteen duidelijk.

 1. GLOEDNIEUW! Gebruik de appfunctie voor leerondersteuning.
  Enkele weken na de installatie heeft Smappee mogelijk verschillende melodieën gevonden die hij niet via NILM kon koppelen aan een bepaald toestel. Via de functie voor leerondersteuning kunnen gebruikers Smappee helpen om een melodie aan een toestel toe te wijzen. Je hoeft hiervoor enkel het toestel drie keer in en uit te schakelen op vraag van Smappee. Smappee probeert de melodie eruit te filteren die start en stopt op het moment dat de gebruiker het toestel in- en uitschakelt. Bij een match leert Smappee bij en onthoudt hij het toestel.Ga naar Toestellen en tik op het plus-pictogram. 2. GLOEDNIEUW! Interactie met batterij van uw woning zichtbaar.
  Als Smappee Plus- of Pro-gebruiker kan je nu zien hoe de energiestromen interageren met uw energieopslagsysteem.

 3. GLOEDNIEUW! Analyseer je eigen verbruik.
  Weet hoeveel van je zonne-energie wordt gebruikt voor jouw eigen verbruik en hoeveel van je verbruik wordt gedekt door je eigen zonne-energieproductie. Klik op de bol op het home scherme en ontdek meer.

 4. Help Smappee meer toestellen te detecteren met een Smappee Switch. 
  Deze nieuwe functie is een van onze favorieten! Je Smappee Switch is nu nog slimmer. Naast je toestellen op afstand bedienen en het energieverbruik ervan meten kan de Smappee Switch er nu ook voor zorgen dat Smappee meer te weten komt over je toestellen.
  Connecteer je Switch met een toestel dat je Smappee niet gevonden heeft of waarvoor geen gedetailleerde rapporten werden aangemaakt. Door rechtstreeks verbinding te maken met het ecosysteem van je toestel, leert Smappee er heel wat meer over. Na enkele weken kent Smappee het toestel en kun je de Switch naar een ander te detecteren toestel brengen.

 5. Vertel Smappee over je woning.
  Nog een primeur! Nu kun jij Smappee alles vertellen over jouw woning. Vul de toestellenvragenlijst in en vertel Smappee in welk type gebouw je woont, hoeveel mensen er wonen en welke toestellen jullie gebruiken. Op die manier geef je Smappee een voorsprong om de verschillende toestellen te vinden. Ga naar Profiel, Je woningen, selecteer een woning en tik op Vragenlijst.

 6. Geef feedback op gedetecteerde gebeurtenissen.
  Deze functie vinden wij echt top! Dit is de eerste functie waarbij je Smappee rechtstreeks feedback kunt geven over het herkennen van je toestellen. In de gebeurtenissenlijst kun je nu een gebeurtenis naar rechts vegen als de detectie correct was. Als Smappee het fout had, veeg je de gebeurtenis gewoon naar links. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat Smappee gebeurtenissen van toestellen nog beter kan detecteren. 

 7. Bekijk je energieverbruik in een oogopslag.
  Bekijk een uitermate gebruiksvriendelijk overzicht van het energieverbruik en de energiekosten in je woning. Met één blik op het dashboard weet je meteen hoeveel energie je verbruikt en produceert.

 8. Automatiseer je huis eenvoudig.
  Je kunt de Smappee Switch om het even waar en wanneer een opdracht geven om een toestel in of uit te schakelen. Je kunt de Switch alleen bedienen via de nieuwe Smappee-app. We hebben ook een coole nieuwe smarthomefunctie toegevoegd: Smappee Scenes. Met deze functie kun je toestellen die verbonden zijn met een ComfortplugTM of Smappee Switch, op heel wat verschillende manieren automatiseren. Je kunt formules aanmaken op basis van de activiteit in je woning, activiteit van een toestel, locatie, actief energieverbruik, zonsopgang of -ondergang en tijdschema's, en deze importeren of exporteren. Wil je de zonnewering sluiten als het donker wordt? Of je garagepoort openen als je thuiskomt? Voeg een Smappee Scene toe en Smappee doet de rest!

 9. Snellere energieanalyses. Gedetailleerdere grafieken.
  Navigeer eenvoudig doorheen je energiegrafieken. Tik op de bol op je dashboard om je energieverbruik en productiegrafieken te bekijken. Zoom in, veeg door de grafieken of kies een andere periode.

 10. Bekijk de activiteit van je toestellen met submeting.
  Scrol omlaag in het dashboard en raadpleeg live de gebeurtenissen van de toestellen met submeting via een Smappee Plus of Smappee Pro. Smappee staat altijd tot je dienst!

 11. Kom meer te weten over hoe Smappee je energiekosten raamt.
  Smappee geeft je inzicht in je energiekosten. Laten we even de berekeningen van Smappee bekijken: : 

  Smappee energy rates

  Smappee energy rates  Aangezien Smappee niet met alle heffingsregels, vergoedingsrichtlijnen en gedifferentieerde prijsstellingen rekening kan houden, zijn de getoonde kosten een benadering van je energiefactuur. Raadpleeg je energiekosten op het tabblad Profiel, ga naar Je woningen, selecteer een woning en tik op Je verbruikskosten.

Vertel ons wat je vindt van de nieuwe Smappee-app
Vind je de nieuwe app Smappee Energy Monitor 2.0 helemaal top? Post dan een recensie in de Apple Store of Google Play?