De rijkdom van de Smappee technologie.

  • De energieverkeersregelaar in huis, toekomstgericht energiemanagement.
  • De poort naar zowat alle IoT-oplossingen.
  • Klaar voor peer-to-peer trading met blockchain technologie.
  • Compatibel met alle mogelijke elektrische netwerken.
  • Werkt zowel met hernieuwbare als traditionele energie.
  • Ook beschikbaar als OEM Whitelabel, of op maat van specifieke projecten.
  • Proven track record: al van 2013 op de markt.
Smappee technologie - app - energiemonitor

Meten is weten.

De Smappee energiemonitoren bieden je accuraat inzicht in energieverbruik, energievreters en sluimerverbruik. Smappee voert meer dan 4.000 metingen per seconde uit, en kan daardoor in realtime vertellen hoeveel het totale energieverbruik en -productie bedraagt. Dankzij de handige Smappee-app en Smappee-dashboard ben je altijd en overal op de hoogte van de energiestromen in de woning of bedrijfssites. De cijfers worden visueel helder weergegeven: in dagen, weken, maanden, jaren, of zelfs in projecties en kosten. En dit voor elektriciteit, solar, gas én water.

Zoals Shazam songs herkent, zo detecteert Smappee toestellen.

Dankzij de unieke, gepatenteerde NILM-technologie of load disaggregation doet Smappee ook aan toestelherkenning. Met een ‘clip-on’-sensor op de hoofdkabel kan Smappee de belangrijkste toestellen detecteren. En, uniek voor Smappee, daarnaast kan je ook submeting doen via de extra klemmen van Smappee Plus. Zo kan je dus ook moeilijk te detecteren toestellen zoals de warmtepomp of elektrische auto afzonderlijk meten. Hoe werkt toestelherkenning?Haal het maximale uit je toestelherkenning in de Smappee app.

Smappee technologie - toestelherkenning - NILM

Je slimme energieregelaar heet Smappee.

Je hebt zonnepanelen, batterijen, een elektrische wagen of warmtepomp? Dan is het belangrijk om exact te weten hoeveel ze verbruiken of produceren. Bovendien kan je Smappee inzetten als een slimme energie verkeersregelaar die beslist wanneer er voor welke stroom wordt gekozen, en naar welk toestel die stroom gaat. Zo bewaar jij het overzicht over alle energiestromen in de woning en kan je makkelijker besparen.

Klik op een bol en ontdek de vele mogelijkheden.

Smappee technologie - energieverkeersregelaar

Huisautomatisering De verlichting, garagepoort, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen van op 1 plek en koppelen aan je energieverbruik: het kan allemaal met Smappee. Koppel met KNX automatiseringssysteem, slimme Ikea verlichting of Philips Hue lampen, Niko Home Control en nog vele anderen en geniet van een veiliger huis, met meer comfort en minder energieverbruik. Zonnepanelen Zonnepanelen brengen overdag het meest energie op, net wanneer de meeste mensen niet thuis zijn en dus geen stroom verbruiken. Daarom stuurt Smappee die energie naar de grootste verbruikers: een warmwaterboiler, een warmtepomp. De overige energie slaat Smappee op een batterij op zodat er voldoende energie is om de avond en nacht te overbruggen. HVAC Smappee regelt de energiestromen naar grootverbruikers, zoals verwarming, airco en warmwaterboiler. Zo maakt Smappee een slimme thermostaat nóg slimmer. Elektrische wagen Men komt ‘s avonds thuis, plugt de elektrische wagen in en wil gaan koken. Van zodra het elektrisch fornuis wordt aangezet, is Smappee zo slim om het laden van de wagen te verminderen. De zekeringen zouden immers kunnen springen, omdat zowel de wagen als het elektrisch fornuis grootverbruikers zijn. Batterijopslag Als de batterij opgeladen is, kan Smappee de zonne-energie naar toestellen sturen die altijd energie nodig hebben zoals de diepvriezer, warmwaterboiler of zwembad. Waterboiler Nadat je ‘s morgens een douche hebt genomen, begint de boiler meteen weer op te warmen, net wanneer de stroom duur is en er veel verbruik in huis is. Daarom laat Smappee de boiler pas later opwarmen, aan voordeliger tarief, of overdag met zonne-energie.

Smappee technologie - Internet of Things - Smart home

Stap mee in het ‘Internet of Things’.

Smappee gebruikt het smart home protocol MQTT en zet zo de deuren open naar zowat alle smart home producten en diensten. Welkom in de wereld van de ‘Connected Home’, een slim huis of slimme bedrijfssite waarin toestellen met elkaar kunnen praten en bepaalde gebeurtenissen automatisch kunnen verlopen. Je kan experimenteren met bestaande recepten van smart home platformen MQTT, IFTTT, Stringify of naar hartelust zelf recepten samenstellen. Omdat Smappee de energiestatus (‘aan’ of ‘uit’) kent van een toestel, kan je zelfs minder slimme toestellen, zonder internetverbinding, automatiseren. Bedienen kan vanuit je Smappee-app én met spraakgestuurde AI-assistanten Alexa, Google Assistant en Siri. Ontdek hier alle mogelijkheden.

WWF is alvast enthousiast over de Smappee technologie.

Jean-Philippe Denruyter, Manager for Applied Energy Solutions van WWF ziet het zo: "De kraan zomaar laten openstaan, dat doet niemand. Maar toch laten ze stroom zomaar wegvloeien. Smappee maakt onzichtbaar energieverbruik heel zichtbaar. Het is een makkelijke en goedkope manier om er inzicht in en controle over te krijgen." Lees er hier meer over.

Smappee technologie - WWF getuigenis

  Loading...
Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x