Retourneren

Het Wetboek van Economisch Recht (WER), Boek VI.-Marktpraktijken en consumentenbescherming bepaalt dat de Koper binnen een termijn van 14 kalenderdagen het product zonder enige gevolgtrekking, in de zin van boetes of opgave van redenen, kan terugsturen. Dit wordt het herroepingsrecht genoemd.

Je kan je Smappee dus terugsturen naar onze diensten, op voorwaarde dat:

- je Smappee intact is (geen enkele schade)

- je Smappee hardware en softwarematig werkt

- in de originele verpakking is verzonden

Indien aan bovenstaande voorwaarden is voldaan, dragen we zorg voor een terugbetaling binnen de zeven (7) werkdagen. 

Producten dewelke op maat werden ontworpen (goederen die volgens de specificaties van de consument zijn vervaardigd of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben) vallen ingevolge WER Art. VI. 53, §3° buiten de toepassing van dit recht. Ook producten van audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling door de consument is verbroken, dagbladen, tijdschriften en magazines komen niet in aanmerking voor teruggave.

Een retourzending moet opgestuurd worden met de PostNL of UPS. Het terugsturen van een bestelling is voor kosten en risico van de Gebruiker, behalve als het product niet conform is. Binnen de termijn van de garantieverlenging, moet de klant het product terugsturen naar Smappee en een retour goedkeuring aanvragen via support@smappee.com, (volgens WER Art. VI. 49, §1, 2°). Elk teruggestuurd product dient te beschikken over een Smappee Support-ticket nummer met de goedkeuring van de retour, op risico van ter onverrichter zake terugsturing naar de Koper.

Bij een geldig en juridisch correct gebruik van bovenvermeld verzakingsrecht zal Smappee binnen zeven (7) werkdagen zorg dragen voor terugbetaling van het door de Koper aan Smappee betaalde som, middels een door haar gekozen maar internationaal algemeen aanvaarde betaalwijze.

Er is geen restitutie mogelijk wanneer onrechtmatig gebruikt werd gemaakt van het verzakingsrecht. In dat geval worden de goederen, mits gemotiveerde opgave, teruggestuurd naar de Koper, voor eigen rekening en risico van de Koper. 

  Loading...
Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.
x